Jihočeské Univerzitní a Akademické centrum transferu technologií (JCTT) tvoří dvě samostatné kanceláře, jedna je součástí rektorátu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a druhá vznikla jako součást Biologického centra AV ČR.

jctt_ktt

JCTT vzniklo v roce 2012 a slouží všem fakultám, samostatným pracovištím univerzity a jednotlivým ústavům Biologického centra AV ČR..

Jeho posláním je pomoci překlenout propast mezi vědeckými laboratořemi a komerční sférou, tak, aby i široká veřejnost mohla těžit z vynalézavosti a kreativity výzkumných pracovníků Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (JU) a Biologického centra AV ČR. Uplatňováním výsledků výzkumu a vývoje dojde, mimo jiné, k širšímu zapojení Jihočeské univerzity a Biologického centra do kulturního a sociálně-ekonomického rozvoje na regionální i národní úrovni.

Centrum je také kontaktním místem pro firmy, které mají zájem o spolupráci s JU v oblasti výzkumu a vývoje, využití laboratorních kapacit, kontrahovaného výzkumu, licencí a odborných konzultací.

Kancelář transferu technologií Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích je členem Asociace institucí a odborníků transferu znalostí o.s. a členem sdružení odborníků v oblasti komerčního využívání duševního vlastnictví Licensing Executives Society Česká republika 

Náš přístup 

  • Budování vztahů na úrovni jednotlivých fakult a ústavů

Uvědomujeme si, že náš úspěch závisí na těchto vztazích, proces transferu technologií musí být uživatelsky přívětivý

  • Aktivní prosazování duševního vlastnictví JU

a vyhledávání možností uplatnění

  • Vedení licenčního jednání od začátku do konce

Snažíme se identifikovat problémy a odstraňovat bariéry spolupráce mezi akademickými pracovníky a komerční sférou.

  • Podporování podnikání

Aktivně podporujeme zakládání spin-off a start-up firem.