Kdo jsme?

Katedra obchodu a cestovního ruchu se zabývá výzkumem a vzděláváním v oblasti obchodu, marketingu, cestovního ruchu a dalších služeb se zaměřením na malé a střední podniky a kooperační aktivity podniků. Katedra garantuje studijní obor Obchodní podnikání v bakalářském i navazujícím magisterském studijním programu. Studenti se mohou specializovat na cestovní ruch, podnikání v oblasti maloobchodu, marketingové řízení nebo družstevnictví. V rámci vzdělávací i výzkumné činnosti spolupracuje s evropskými i mimoevropskými vzdělávacími a výzkumnými institucemi (zejména ze Slovenska, Polska, Německa, Francie, Portugalska, Slovinska, Chorvatska, Litvy, Austrálie).

Co děláme a pro koho?

Vedle nabídky kurzů studentům Ekonomické fakulty i ostatních fakult Jihočeské univerzity nabízíme kurzy celoživotního vzdělávání a dále výzkumnou a poradenskou činnost. Mimo jiné můžeme nabídnout školení průvodců cestovního ruchu pro odbornou i laickou veřejnost, zpracování analýz v cestovním ruchu (studie proveditelnosti, výzkumy trhu), modelování chování trhů, tvorbu systémů pro podporu rozhodování v oblasti marketingu, zpracování marketingových výzkumů, poradenství a koordinace marketingových výzkumů, koordinace promo akcí, poradenství v oblasti podpory exportu. Řada činností může být realizována se zapojením studentů. Pořádáme semináře, workshopy a konference s národním i mezinárodním dosahem (nejnovějším příkladem je mezinárodní konference CITEM, která je zaměřena na mezinárodní obchod, marketing, cestovní ruch a vzdělávání v těchto oblastech.

Proč existujeme?

Katedra obchodu a cestovního ruchu vznikla s cílem poskytnout vzdělání v oblasti obchodu, marketingu a cestovního ruchu. Garantuje obor obchodní podnikání a rozvíjí výzkumnou a poradenskou činnost ve zmíněných oblastech.

Kam směřujeme?

Cílem je poskytnout kvalitní vzdělávání v oblastech odpovídajících zaměření katedry, dosáhnout excelence v oblastech vzdělávání, výzkumu a služeb spolupracujícím podnikům.

Kontaktní údaje

Adresa

Katedra obchodu a cestovního ruchu, Ekonomická fakulta JU
Studentská 13
370 05 České Budějovice

IČ: 60076658
Tel.: 387 772 705
Fax: 387 772 705
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Web: http://kod.ef.jcu.cz/

Kde nás najdete?

Zobrazit mapu