Kdo jsme?

Katedra filozofie a etiky v pomáhajících profesích garantuje výuku etiky, jejích filozofických základů a latiny v baka-lářských a magisterských programech i v doktorském studijním programu Zdravotně sociální fakulty. Pro tyto účely členové katedry rozvíjejí i v teoretické rovině etiku v nelé-kařských zdravotnických a zdravotně sociálních oborech a její založení ve filozofii.

Co děláme a pro koho?

I když katedra bezprostředně negarantuje žádný studijní program, vstupuje do kurikula téměř všech studijních akreditovaných programů na fakultě výukou filozofie, etiky a latiny ve všech jejich oborových variantách. Katedra zajišťuje po obsahové i organizační stránce výuku těchto disciplín. Kromě povinných předmětů nabízí katedra i volitelné předměty.

Nosným tématem činnosti katedry je rozvoj etiky v nelékařských zdravotnických a zdravotně sociálních oborech a její založení ve filozofii. Proto členové katedry rozvíjejí spolupráci s dalšími podobně zaměřenými pracovišti v ČR i v Evropě. Katedra navázala styky s mezinárodní organizací EACME (The European Association of Centres of Medical Ethics). ZSF JU se stala členem této organizace.

Členové katedry se účastní aktivně i pasivně tematicky příbuzných seminářů a konferencí domácích i zahraničních a v oblasti filozofie a etiky též publikují.

Proč existujeme?

Činnost katedry vychází z předpokladu, že filozofické, etické a všeobecně humanitní základy jsou podstatnou a neodmyslitelnou součástí vzdělávání pracovníků ve zdravotní, sociální a zdravotně sociální oblasti.

Kam směřujeme?

Chceme dále zkvalitňovat výuku humanitních předmětů, využívat e-learning ve výuce a pečovat o profesní růst členů katedry.

Kontaktní údaje

Adresa

J. Boreckého 27
370 11 České Budějovice

IČ: 60076658
Tel.: +420 723 933 693
Fax:  
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web: http://www.zsf.jcu.cz/structure/departments/kfe/