Kdo jsme?

Katedra ekonomiky.

Co děláme a pro koho?

Řešíme výzkumné projekty, zabývající se zejména problematikou růstu a rozvoje na regionální úrovni, s výstupy určenými nejen nositelům hospodářské politiky, ale také dalším zájemcům z řad odborné veřejnosti.

Mezi nejvýznamnější počiny v oblasti vědecko-výzkumné lze v této souvislosti uvést řešení projektu GAČR „Hospodářský růst regionů“, doba řešení 2006-2008, dále projektů CBC PHARE, AKTION, FRVŠ aj. Výstupy vědecko-výzkumných aktivit mají charakter jak původních vědeckých statí v impaktovaných či recenzovaných periodikách, tak také v recenzovaných sbornících z konferencí domácích i zahraničních.

V pedagogické oblasti se zaměřujeme v rozhodující míře na zajištění výuky základů a východisek aplikovaných ekonomických disciplín pro studenty na všech úrovních studia – bakalářské, magisterské a doktorské. Dále se její pedagogické působení orientuje na aplikované disciplíny průřezového charakteru tak, jak jsou vyžadovány hospodářskou praxí.

Proč existujeme?

Abychom se ve sféře terciárního vzdělávání podíleli na vědecko-výzkumné, vzdělávací a další tvůrčí činnosti EF i JU v intencích jejich Dlouhodobých záměrů.

Kam směřujeme?

V kontextu výše uvedeného má katedra ekonomiky potenciál pro poradenskou činnost, zejména v oblasti podnikatelských plánů, analýz hospodaření a také částečně v oblasti odměňování a mzdové problematiky.

Výhledově bude katedra pokračovat ve zkoumání problémů více-méně zastřešujících regionální problematiku růstu, výkonnosti, rozvoje a jejich dílčích aspektů v návaznosti na problematiku ekonomické struktury regionu a regionálních inovačních systémů v kontextu znalostně intenzivních služeb pro podnikání, jakožto těžiště tvorby přidané hodnoty regionu v globálním světě při zohledňování teoretických východisek i aplikačních přístupů a získané poznatky využívat v pedagogické činnosti.

Kontaktní údaje

Adresa

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Ekonomická fakuta
Katedra ekonomiky
Studentská 13
370 05 České Budějovice

IČ: 600 766 58
Tel.: 389 032 800
Fax: 385 310 022
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web: http://home.zf.jcu.cz/public/departments/ken/index.php